Yön yli retket 2-4 pvä

Viivy viikonloppu tai ota 3-4 päivää vapaata, niin saat itsellesi ainakin kaksi kokonaista retkeilypäivää. Kahdessa päivässä ehdit patikoida, meloa ja maastopyöräillä kauniissa järvimiljöössämme. Katso yön yli – retkivinkit alta.

Mäntyharju-Repovesi -reitit

Vuoden retkikohteenakin palkittu patikointi-maastopyörä- ja melontareittiverkosto tarjoaa elämyksellisen matkan Mäntyharjun keskustasta Repoveden kansallispuistoon. Ympärivuotinen reittiverkosto soveltuu kaikenikäisille ja monipuoliseen kuntourheiluun. Reitistön puolivälissä voi majoittua B&B Linkkumyllyllä tai jollakin laavualueista. Patikointi- ja maastopyöräreitit ovat noin 30 kilometrin mittaisia ja melontareitille matkaa kertyy noin 50 kilometriä.

Keisarinlähteen melontakierros

Keisarinlähteen melontakierros on upea 50 kilometrin mittainen ympyräreitti, jonka varrella on hienoja laavupaikkoja yöpymiseen. Erämaamaisen 5 järveä kiertävän reitin aikana näet monipuolisesti erilaista eteläsavolaista vesistömaisemaa. Tarinan mukaan keisari Aleksanteri I pysähtyi virkistäytymään Kallaveden Keisarinlähteelle 10.6.1803 tarkastusmatkallaan Venäjän ja Ruotsin raja-alueella. Keisarinlähde lienee ainoita paikkoja suomessa, jossa meloja voi täyttää leilinsä suoraan kanootista. Yöpyä voit Puukonvuoren ja Mäntysaaren laavuilla, tai Miekankosken kahvilan vuokramökissä.

Mäntyharju-Repovesi – melontareitti

Repoveden kansallispuistoon ulottuvan Mäntyharju-Repovesi melontareitin varrella kannattaa pysähtyä Taidekeskus Salmelalla tai Miekankosken kahvilassa. Tutustu myös majesteettiseen Haukkavuoreen, jossa on myös kalliomaalauksia. Kesäaikaan reitin varrella on kahvilapalveluita myös Linkkumyllyllä sekä Orilammen majalla. Majoittua voit Linkkumyllyllä, tai joistakin reitin varrella sijaitsevista laavupaikoista.

Kuva: Merja Ylihärsilä