B&B Pinus

Ein gemütliches und bezauberndes Gasthaus in Mäntyharju, im Herzen der Finnischen Seenplatte

www.visitmantyharju.fi

Stimmung und Romantik neben einer alten Eisenbahn am See

Willkommen in B&B Pinus

B&B Pinus ist ein kleines, ruhiges und stimmungsvolles Gasthaus in Mäntyharju in der Seenplatte in Finnland, im Herzen des größten Seengebiet Europas. 

Unser Gasthaus liegt in der Nähe (ca 1km) von sowohl dem Bahnhof als auch dem Stadtzentrum von Mäntyharju. Das Kunstzentrum Salmela liegt nur 3km von uns entfernt, und der Nationalpark Repovesi ca 35km entfernt. Direkt neben uns ist auch der Startpunkt der Mäntyharju-Repovesi -Route, die als Ausflugsziel des Jahres 2015 gewählt wurde.

B&B Pinus liegt auf einem Hügel, und am Fuß dieses Hügels geht eine alte aber noch funktionierende Eisenbahn vorbei – hierzu kann man eine wunderschöne Seenlandschaft genießen. Diese Umgebung bildet eine ganz einzigartige Stimmung. 

Für ein vollständiges Erlebnis bieten wir Ihnen einen komfortablen Besuch, gastfreundliches Service und ein leckeres Frühstück. 

Die Hausherrin hat eine vielseitige Erfahrung im Tourismus, u.a. als Stewardess. Der Hausherr seinerseits renoviert alte Gebäude und zaubert ihre ehemaligen Glanz zurück. Dazu hat er auch in der Filmbranche gearbeitet. 

Die Familie bewohnt die andere Seite des Hauptgebäudes: so sind wir immer da für Sie um Ihnen einen erfolgreichen Urlaub oder Dienstreise zu ermöglichen.

Ganz herzlich willkommen!

– Titta & Panu –

In Mäntyharju gibt es vieles

…zu sehen und zu tun

Mäntyharju ist ein Ort von echten Begegnissen und zahlreichen kulturellen Veranstaltungen. Wenn man seine Reise von Süd-Finnland beginnt, sieht man die ersten Seen in Mäntyharju. 

Mäntyharju kann man auch mit dem Zug erreichen in ca. 2 Stunden, und vom Flughafen Helsinki-Vantaa in ca. 2,5 Stunden.

Mäntyharju ist nicht weit weg von vielen tollen Reisezielen in Mikkeli:

Tykkimäki, ein Freizeitpark in Kouvola, kann man auch gut erreichen von Mäntyharju.

Luontoaktiviteetit

Mäntyharjun luonto on erittäin kaunis, meillä on kaikkiaan 453 järveä. B&B Pinuksesta vain noin kilometrin päässä on Linkkumyllyn välinevuokraamo ja sieltä suoraan pääset melomaan esimerkiksi Keisarinlähteen reitille tai Mäntyharju-RepovesireitilleFillarivuokrauksesta voit vuokrata fatbiken, maastopyörän, citypyörän tai lastenpyörän.

B&B Pinus sijaitsee lähellä esimerkiksi Citypatikan tai Mäntyharju-Repovesireitin lähtöpistettä. Citypatikan lähtöpiste on noin kilometrin päässä meistä, voit patikoida pitkin järven rantaa useita kilometrejä, kunnes polku jatkuu metsien läpi kohti Taidekeskus Salmelaa ja siitä vielä eteenpäin yhtyen Mäntyharju-Repovesi- reittiin. Polku on helppokulkuista ja merkitty oranssilla värillä. Patikoimaan pääset myös aivan majoituksemme lähistöltä.

Autamme sinua mielellämme kaikissa käytännön järjestelyissä.

Talviaktiviteetit

Talviaikaan Mäntyharjussa on erittäin hyvät ladut, jotka lähtevät Kisalasta noin kilometrin päästä B&B Pinuksesta, samoin viereisellä Pyhäveden jäällä pääsee hiihtämään ja myös usein retkiluistelemaan. Latujen ja muiden ulkoliikuntapaikkojen tiedotteet löydät Mäntyharjun kunnan sivuilta alasivulta liikuntapaikkatiedotteet.

Lähistöllä on hyvä luistelurata, samoin kuin iso pulkkamäki.

Kisalan alueelta löytyy lapsille myös metsäleikkipuisto.

Kulttuuri ja historia

Mäntyharju on myös vahva kulttuurikunta ja meillä on erityisesti kesäaikaan todella paljon kulttuuritapahtumia. Tunnetuin kulttuurikohde on Taidekeskus Salmela, jossa on vuosittain laadukas näyttely avoinna kesäajan. Taidekeskus Salmelan ympäristö on myös itsessään näkemisen arvoinen, usea kaunis vanha kulttuurihistoriallinen rakennus koristaa Pyhäveden rantaa.

Salmelaa vastapäätä on kaunis Mäntyharjun kirkko. Tämä kirkko on maailman toiseksi suurin puurakenteinen kirkko. Iso-Pappilan museoalue sijaitsee myös ns. vanhalla kirkonkylällä ja siellä on varsinaisen pappilarakennuksen lisäksi näyttelyitä mm. vanhassa navetassa ja väentuvassa.

Samalla alueella toimii kesällä tunnelmallinen Mäntyharjun kesäteatteri.

Elokuussa Mäntyharjussa iloitaan Ilokuvafestivaalin johdolla, tällä festivaalilla näytetään hyvän mielen elokuvia ja mukana on useasti myös musiikkiesityksiä, työpajoja ja keskustelutilaisuuksia.

Syö ja juo

Mäntyharjussa on useita ravintoloita ja kahviloita varsinkin kesäisin. Ihan pienen kävelymatkan päässä B&B Pinuksesta on myös paikallinen olutpanimo Nilkko Brewing, jossa voit heidän taproomissaan käydä kokeilemassa erilaisia paikallisia oluita. Nilkko järjestää myös vuoden aikana useita erilaisia tapahtumia, joissa voit nauttia musiikista ja juomien lisäksi hyvästä ruoasta.

Mäntyharjussa on kesällä myös viehättävä rantakahvila Miekankoski sekä monia muita kesäravintoloita, kuten Taidekeskus Salmelan Kesäheinä sekä Kurkiniemen kesäravintola

Tervetuloa piipahtamaan myös B&B Pinuksen väen ylläpitämässä Makasiinin Puodissa & Kahvilassa kesäaikaan. Vanhalla Makasiinilla Rautatieaseman vieressä on tunnelmaa ja tarinoita jaettavaksi vaikka kuinka.

Lue tuoreimmat

Arvostelut

Aivan ihastuttava paikka kaikinpuolin! Tunnelmallinen paikka, puusauna aivan ihana, samoin aittamajoitus, koiratkin pääsi nauttimaan kanssa, aamupalalla monipuolisesti kaikenlaista maukasta mm. isäntäväen tekemiä leipiä, rieskoja ja suussasulavaa mustikkapiirakkaa kauniissa ruokailuhuoneessa. Suosittelen lämpimästi tätä, jos haluat tunnelmaa ja vähän jotain erilaista perushotelliin verrattuna.

Eve

Ihana vanha miljöö, perinteitä kunnioittaen kunnostettu majapaikka. Huone oli siisti, palvelu ystävällistä ja joustavaa. Aamiaistoiveet kysyttiin ja toteutettiin, lämpimät suositukset tälle paikalle 🙂

Satunnainen matkailija

Vastaanotto ja yhteydenpito isäntiin sujui joustavasti. Huone oli siisti ja mukava. Aamiainen oli erittäin hyvä ja monipuolinen. Lisäksi aamiaisen sai tilattua joustavasti heräämisen mukaan. Todella hyvää palvelua ja kokemus sen myötä positiivinen.

Janne

Vastaanotto ja ennakkoon viestittely sujui erinomaisesti. Palvelu oli erinomaista ja lämmintä. Sauna oli erittäin siisti ja ihana, samoin aitta missä nukuin. Tämä paikka yllätti minut monin tavoin positiivisesti. Harvinaista suomessa.

Zhk32

Viivyimme yhden yön ja viihdyimme hyvin. Huone oli supersiisti ja vuode mukava. Kylpyhuone oli yhteinen, mutta sitä käyttivät vain kahden huoneen asukkaat, joten jonoa ei syntynyt. Täydellisen ystävällinen vastaanotto ja erityisen lämpimästi huomioitiin lapsivieras. Aamupala oli herkullinen ja monipuolinen ja tarjolla oli useita erityisherkkuja kuten mansikkamehua ja raparperipiirasta. Ihana paikka.

Carabo55a

Täällä tunsi itsensä välittömästi tervetulleeksi. Isäntäväki oli loistavaa ja kaikki tarpeellinen oli tarjolla. Hienoa näköalaa ei ole hehkutettu tarpeeksi. Vieressä menee junarata, mutta junia menee niin harvoin että se ei juurikaan ole häiriöksi. Aamiainen kruunasi setin.

Markus

Sijaitsemme aivan aseman lähellä

Oletko tulossa junalla?