Vastuullisuus ja Arvot

Pidämme huolta ympäröivästä miljööstä, nurmikot siistinä ja piha-alueen puhtaana, vaalimme vanhan puuston kuntoa harventamalla aika ajoin ja olemme avanneet näkymän kauniille Pyhävedelle. Meidän miljööseen ja taloon liittyy vahvasti rautatieläisyys ja takapihaltamme näkyykin junarata mäen alla.

Pidämme sekä pihan että majoitustilat ja saunarakennuksen siistinä ja hyvässä kunnossa. Olemme entisöineet asuinrakennuksen, jossa toimii myös majoitustiloja, vanhaa kunnioittaen ja myös niin, että talo hengittää.

Meillä on rauhallista, sijaitsemme aivan tien päässä, joten läpikulkuliikennettä ei ole. Isossa pihassa on tilaa meidän pienimääräiselle majoittujaporukalle, jokainen löytää oman soppensa. Nykyajan junat ovat hiljaisia, eikä niitä vuorokaudessa menekään enää ohi kovin montaa.

Meiltä pääset käytännössä suoraan luontoon, liikuntaa voit harjoittaa monella eri tapaa, voit patikoida järven rannassa, lähteä melomaan lähietäisyydeltä, hypätä pyörän selkään joko maantieajoon tai metsäreiteille. Talvella hiihtoladut ja jääretkiluistelurata palvelevat kelin salliessa. Mäntyharjussa on myös sauvakävelyyn oma puisto.

Meidän aamupalapöydässä pyrimme tarjoamaan mahdollisimman paljon lähellä tuotettua, meillä on tarjolla mm. omatekoista rieskaa (leivotaan ns. puuron jämään), leivomme itse ja leivonnassa käytämme mm. satokauden marjoja ja hedelmiä, ostamme mehun Vierulan tilalta, kananmunat Kuvalan tilalta, teemme itse hillon jne. Ruokahävikin pyrimme saamaan minimiin, esimerkiksi edellisen päivän hedelmäsalaatti ja jogurtti käytetään seuraavana päivänä smoothieen jne. Meillä majatalon pitäminen on osa elämäntapaa, haluamme elää maalla, missä on rauhallista ja omaa tilaa. Meille kotimaisemamme on inspiroiva ja kaunis.

Me uskomme siihen, että kaikkia kohdellaan ja palvellaan tasapuolisesti. Meille jokainen vieras on aidosti tärkeä ja pyrimme myös kohtelemaan jokaista yksilönä omine tarpeineen. Haluamme luoda ilmapiirin, jossa kaikilla on tervetullut olo. Tulitpa yksin, kaksin, perheen kanssa, kumppanin kanssa. Olemme liittyneet We Speak Gay-yhteisöön ilmaistaksemme selkeämmin, että myös seksuaalivähemmistöön kuuluvilla on yhtälainen oikeus tulla palvelluksi tasavertaisesti ja yhtäläisesti.

Haluamme tuoda esille vieraillemme, että majoituspaikallamme on tietty historia ja kertoa eteenpäin sen, minkä tiedämme esimerkiksi rautatieläiskulttuurista.

Lajittelemme jätteemme sekajätteeseen, paperiin, muoviin, biojätteeseen, metalliin ja lasiin. Vaikka huoneissa onkin vain yksi jäteastia, teemme jätteidenlajittelun aina vieraittemme poistuttua.

Meillä on asiakastiloissamme mm. kierrätettyä materiaalia esimerkiksi osa matoista, ne on tehty meidän käytöstä poistetuista pussilakanoista ja lakanoista. Olemme myös hankkineet osan huonekaluista kirpputoreilta ja kierrätyslavoilta. Kirpputoreilta on löytyneet myös aamupalatarjoiluissa käytetyt astiat.

Meillä on erittäin hyvät naapuruussuhteet, mistä osoituksena on esimerkiksi naapurin saunan lainakäyttö majoitustoiminnan alusta alkaen. Olemme kunnostaneet hellästi vuonna 1968 rakennettua puulämmitteistä pihasaunaa ja vaalineet vieraillemme tietoa saunan historiasta VR:n yhteissaunana. Meillä on monet vieraat päässeet ensimmäistä kertaa elämässään puusaunaan, olemme mieluusti kertoneet suomalaisesta saunomiskulttuurista ja kertoneet saunomisohjeita.

Meille pääsee kilometrin päähän junalla ja jotta junamatkustus nousisi, annamme meille junalla tulevalle vieraalle yllätyksen (voi olla esimerkiksi iltakahvit leivonnaisen kera), kun vieras näyttää junalippunsa.

Siivouksessa käytämme kotimaisia, ekologisia puhdistusaineita. Sähköksi olemme valinneet vihreän sähkön. Polttopuut meille toimittaa paikallinen yrittäjä.

Kesätyöntekijöiksi ja tuuraajiksi palkkaamme ensisijaisesti paikallisia henkilöitä. Tuemme rahallisesti Tansaniassa asuvan kummityttömme Estherin koulunkäyntiä kuukausittain. Lahjoitamme kuukausittain Kreetalle Takis Shelterille rahaa ison löytöeläintarhan kuluihin.

Visit Finlandin vastuullisen matkailun lupauksen lunastaminen